50% от пълнолетните българи консумират бира поне веднъж седмично, а близо 70%

...
50% от пълнолетните българи консумират бира поне веднъж седмично, а близо 70%
Коментари Харесай

Рекордьори: Заведенията у нас сервират по 435 000 чаши бира само за ден

50% от пълнолетните българи консумират бира поне един път седмично, а близо 70% най-малко един път месечно. Най-големи фенове на пивото не престават да са потребителите от региона на Монтана, които пият 11 пъти месечно, следвани от жителите на Русе и Варна –  10 пъти, регистрират от Съюза на пивоварите.

 

През летните месеци, от май до август в това число, всеки ден се създават 1 732 000 литра питие, а се продават 1 911 000. 13% от продажбите на питие в страната се осъществят през сегмента на заведенията, а останалите 87% - в магазинната мрежа и дребни търговски обекти.

 

И този сезон шлагер не престават да бъдат безалкохолните бири, премиалните марки и пивото със мощно емфатичен хмелов мирис. Само през предходната година в страната са създадени 58 тона първокачествен хмел, който с изключение на за родното произвеждане, се изнася за редица страни, в това число за най-големия производител на бира в Европейски Съюз – Германия. 

 

20 юли е професионален празник на пивоварите. По мотив това от Съюза регистрират над 35 млн. лева финансови вложения в сектора за първото полугодие на 2023 година

 

Традиционно вложенията са за зелени нововъведения, съоръжение и поддържане на най-хубави практики в производството на бира. За същия интервал членовете са добавили още 8 нови асортимента към продуктовата си листа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР